Underkläder - Allt om Underkläder

Massor med underkläder hos Timarco
Köp underkläderna till barnen här

Stödstrumpor

Stödstrumpor

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor är strumpor som kan användas för att förebygga åkommor eller behandling av vissa sjukdomar. Skillnaden mellan en stödstrumpa och en äkta kompressionsstrumpa är att stödstrumporna kan köpas i vanliga underklädesaffärer men en riktig kompressionsstrumpa ska föreskrivas av läkare.

Stödstrumpor är ett par strumpor som oftast går upp till knävecket och som ger ett tryck över hela underbenet. Stödstrumpan hjälper till att förbättra blodcirkulationen i benet. Normalt trycker strumpan mest vid vristen och sedan avtar trycker ju högre upp på vaden man kommer. Stödstrumporna hjälper vadmuskelnpumpen och det finns flera olika kompressionsklasser på stödstrumpor.

Användning av stödstrumpor

Det finns många tillfällen då alla skulle må bra av att använda stödstrumpor Stödstrumporna minskar risken för att benen ska svullna upp och därmed minskar också stödstrumporna risken för att en blodpropp i benen. Människor med ökad risk för blodpropp eller alla som ka flyga långt rekommenderas använda stödstrumpor.

Stödstrumpor bör också användas som vardagsstrumpor för de som lätt får svullna ben men också vid motion och idrottande.Stödstrumpor vid flygresa

Stödstrumpa

När man ska flyga längre sträckor är det viktigt att ha bra strumpor och gärna riktiga stödstrumpor på sig. Även om stödstrumporna hjälper till ska du ofta röra på fötterna, motionera vadmusklen och gärna lite i flygplanet varje timme.

Det finns två anledningar till att det är viktigt att ha stödstrumpor på sig vid flygresor:

  • Det lägre trycket som råder i flygplanet ökar risken för blodpropp eller svullnade ben
  • Under flygningen sitter passagerarna still och inte rör benen vilket ger svullna ben och risk för propp