Underkläder - Allt om Underkläder

Massor med underkläder hos Timarco
Köp underkläderna till barnen här

Balconette-BH

Balconette-BH

En balconette-BH är en behå som lyfter upp bysten och fungerar som ett balkongskydd och får brösten att sticka ut som balkonger. Det är också balconette-behån som get smeknamnet balkong till bysten. Denna typ av balconette-BH:n blev mycket populär efter andra världskriget så kvinnoidealen förändrades till att framhäva större byst.

En balconette-behå täcker ofta under delen av brösten så ett en djupt urringade klänning kan bäras och då behån vacker lyfter upp brösten. Balconetten fungerar lika bra till festklänningen, vardagen eller t.o.m. en lite mer vågad bröllopsklänning
En balconette byggs ofta upp av halvkupiga BH med en vadderad stålbygel i underkanten. En sak som du bör tänka på när, du tvättar en balconette hemma eller lämnar in den på en kemtvätt, är att lägga den i en speciellt tvättpåse så att inte bygeln åker ut och fastnar i maskinen. Dessutom slits inte balconette-BH:n lika mycket om du har en tvättpåse runt den vilket också är bra.

Balconnetten behöver inte vara en BH utan kan även sitta i andra typer av underkläder som täcker mer än bara brösten. Alla balconnetter har inte heller axelband utan kan sitta mycket snygbt ändå.