Underkläder - Allt om Underkläder

Massor med underkläder hos Timarco
Köp underkläderna till barnen här

Strumpbyxor

Strumpbyxor

Strumpbyxor är en strumpa eller snarare två strumpor som går hela vägen även över stunsen. Strumpbyxan har föredelen av ett den sitter upp bättre än t.ex. nylonstrumpor eller silkesstrumpor.

Strumpbyxor är tillverkade av mycket elastiska material som t.ex. nylon, lycra bomull eller elastan. Även om materialen är elastiska så stickas strumpbyxorna lite olika beroende på var töjningen kan vara som störst och för att få ett bra resår i t.ex. midjan.

De första strumpbyxorna kom 1956, nästan 2 decennier efter nylonstrumpan. Då var strumpbyxorna ganska tjocka och ämnade för barn och kallades också kalasbyxor.

Strumpbyxorna fick ett stort genomslag under frigörelsen under slutet av 1960-talet få även de extremt korta kjolarna var populära.Tjocklek på strumpbyxor

Det finns många olika material, mönster och kvalitéer på strumpbyxor men strumpbyxorna kan också olika tjocklek eller tunnhet. Hur tjock en strumpbyxa är mäts i Denier [den] och detta kan variera från normalt 10 den till 60 den.

De tunnaste och finaste strumpbyxorna kan ha den ända ner till 5 den eller 7 den men dessa strumporbyxor kan lätt gå sönder.

Anväda Strumpbyxor

Strumpbyxa

Det finns många lite tjockare strumpbyxor som kan vara tillverkade delvis av bomull för att de ska de extra värme och fungera även under kallare årstider. Stumpbyxor kan användas till alla typer av plagg så som shorts, korta eller långa kjolar, festklänningar, bröllopsklänningar eller andra klänningar men även till byxor.

Strumpbyxorna är kusin med tights som används bland annat i sportsammanhang

Ett klassiskt användningsområde för strumpbyxor har varit bankrånare men denna begränsade marknaden har i de närmaste försvunnit och ersatts av luvor istället.